Een blog om te kijken hoe creativiteit zich kan ontwikkelen......
-of toch niet?-

Thats the question!

Groet, Sproet...(alias Hermien)

maandag 11 juli 2011

Creatables

Zag k een paar weken geleden al de creatables in de winkel liggen en kocht ik ze niet, na het zien van de mooie bloem op Anneke haar blog besloot ik toch een setje te kopen..

Ik koos deze


Omdat ik dacht: lijkt me wel leuk, dat gegolfde randje én de andere creatable leek me een ding dat ik zelf vast ook wel kon maken..

Dus gisteren en vandaag even aan het uitproberen.. op de voorgrond 3 roosjes gemaakt mbv de creatable...op de achtergrond mijn eigen creatables..

Twee uit losse hand geknipt, de ander (zwarte) gescheurd..

Vandaag heb ik ecoline gebruikt op aquarelpapier (ik hou erg van ecoline, dat meldde ik vast nog niet eerder ☺☺☺-ik hoor iedereen al een vermoeide zucht slaken )

Globaal wat ronde vormen gekwast op het aquarelpapier, toen de achterkant egaal roze/rood geverfd


Knip een cirkel uit de losse pols, of gebruik een beker om em precies rond te maken (voor dit voorbeeld heb ik een cirkel mbv een beker afgetekend.....

Knip vervolgens een cirkelvorm, zoals het voorbeeld.

Het ´bobbeltje´ links kun je ook wat gladder laten verlopen, dan krijg je een wat egaler effect, ik vind zo´n hobbeltje wel leuk, dus heb em laten zitten..

Draai dan, van buiten naar binnen, zie
Het mooie van het aquarelpapier is dat het op het knipdeel wit blijft! De onderste foto is een zelfgeknipte cirkel van scrappapier, binnenzijde en buitenzijde in verschillende blauwtinten..

Dus iedereen die voordelig bloemen wil maken àlla Creatables, veel plezier, het is leuk én ik vind het zelf erg mooi geworden..

Denk alleen dat voor een bloem op een kaart je de bloem wat losser op moet draaien en wat platdrukt voor het versturen, anders is ie wel heel dik..

Have fun!!

6 opmerkingen:

 1. Die zijn leuk geworden. Je foto's zijn ook geweldig en wat je er bij schrijft is ook leuk. Ik begon spontaan te glimlachen, :-)Liefs, Marleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel erg leuk ! mooie resultaten, als ik eens wat meer tijd en moed heb, zal ik het misschien wel een keertje uitproberen,
  dank je wel en nog veel plezier
  groetjes, martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo slim was ik niet om de gebogen vorm te kopen en de andere zelf te maken :) Deze in aquarelpapier kun je betrekkelijk goed iets platter 'kneden' vind ik. Je maakte er al een hele rij, stuk voor stuk heel mooie bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de leuke tip!
  Ik vind je bloemen erg gaaf!
  Prachtige foto's heb je ervan gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. MOOI!! En zeker met het aquarelpapier. Ik moet nodig eens iets met die mallen gaan doen :-) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die zijn erg leuk geworden. Heb ik na mijn grote opruiming besloten om niks meer te kopen:) maar nu ik dit zie!!!))))))

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties, positief, negatief, humoristisch of kritisch, zijn erg welkom!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails